Tropicana Sumbang RM300,000, 6 Mesin EKG

Hasni Mohammad melihat sebuah mesin elektrokardiografi (EKG) yang di sumbangkan oleh syarikat Tropicana Foundation kepada Jabatan Kesihatan Negeri Johor di Hospital Sultanah Aminah di sini, semalam.

JOHOR BAHRU, 19 Julai: Kerajaan Negeri dan Jabatan Kesihatan Negeri Johor (JKNJ) menerima sumbangan RM300,000 dan enam unit mesin Elektrokardiogram (EKG) daripada Tropicana Corporation Berhad, semalam.

Sumbangan wang tunai itu untuk Tabung Bencana Negeri Johor, manakala mesin EKG kepada JKNJ.

Menteri Besar, YAB Dato’ Haji Hasni Mohammad menerima sumbangan berkenaan daripada Ketua Eksekutif Kumpulan Tropicana Corporation Berhad, Lee Han Ming.

Han Ming berkata, sumbangan itu adalah komitmen syarikat berkenaan untuk bersama-sama menyokong usaha Kerajaan Negeri  Johor memerangi pandemik COVID-19.

“Untuk tujuan ini, Tropicana Foundation menyumbang RM300,000 kepada Tabung Bencana Negeri Johor dan enam unit Mesin EKG bernilai RM80,000 kepada Jabatan Kesihatan Negeri Johor.

“Kami berharap sumbangan ini dapat membantu JKNJ merawat pesakit dan memberi lebih banyak kemudahan kepada masyarakat kerana bagi kami, semua pihak harus bersatu memerangi COVID-19 supaya kita dapat kembali menjalani kehidupan normal seperti sediakala,” katanya.

Hasni Mohammad menerima replika cek berjumlah RM300,000 daripada Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Tropicana Foundation, Lee Han Ming (tiga dari kanan) untuk Tabung Bencana Negeri di Hospital Sultanah Aminah di sini, semalam.

Hadir sama ialah Pengarah Kesihatan Negeri Johor, Dato’ Dr. Aman Rabu; Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri (pengurusan) YB Dato’ Haji Mohd. Noh Ibrahim; Pengarah Hospital Sultanah Aminah (HSA), Dr. Mokhtar Pungut@Ahmad dan Pengarah Urusan Kumpulan Tropicana Berhad (Zon Selatan), Karen Lee.- Makmur Johor

This post was published by makmurjohor.com


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *